• Login
  • Je hebt nog geen cursussen in je winkelmandje

Kinderen

29

jul'19

Video-interview: Het innerlijk kind leeft in het huis van bewaring

Het innerlijk kind leeft in het huis van bewaring. Een intrigerende titel van een essay van de hand van Moniek van Pelt. In dit video-interview haar komt onder meer naar voren waar ze de inspiratie voor deze verhalen vandaan haalt en wat ze precies bedoelt met de valse driehoek “innerlijk kind – hoger zelf – onbewuste” uit het piramideraster. Hoe komt het innerlijk kind in bewaring bij iemand anders en hoe verhoudt zich dat tot ouderschap, onderwijs en het (therapeutisch) werken met …

Lees meer

03

mei'19

valse labels en hun onderhuidse sturing

Ik zou eens op deze plek vrijuit willen spreken in wat het mij persoonlijk doet als ik al die labels rondom kinderen lees. Er zijn op internet en websites heel veel beschrijvingen te vinden van allerlei bedachte groepen mens die toegeschreven worden aan onze kinderen en innerlijke kinderen. (Over de zogenoemde innerlijke kinderen wil ik het heel graag een andere keer hebben.) Klein voorbeeldje; er zijn dus kinderen waarvan grote mensen vinden dat ze- in vergelijking- gevoeliger zijn, slimmer, wijzer, …

Lees meer

Contact


t.a.v. de oorsprongrijke mens

Parellaan 2 – P 1403
2132 WS Hoofddorp

Telefoon: +31 (0)85 – 1303923
Mail: info@earth-matters.nl
KvK: 02091407
BTW: NL815248192B01
Triodosbank: NL79TRIO0198518331

De oorsprongrijke mens is onderdeel van Stichting Earth Matters, een culturele ANBI (door de staat erkend goed doel) RSIN: NL815248192B01.

Fundament

Wij hebben hier niet de bedoeling de pijlers van deze samenleving onderuit te halen of om deze realiteit zijn bestaansrecht te ontnemen. Noch om over een bron te spreken, als een soort hemel, waar we allemaal direct vandaan zouden komen en vanuit een ascentie gedachte weer allemaal naartoe kunnen gaan.

We nemen echter waar dat het mensverhaal vol tegenstrijdige belangen, die zich ook wel ‘samen’ leving noemt, de wezenrijke kracht van de mens veelal verborgen houdt.

De kracht van bestaande fundamentele geloofsovertuigingen, systeemmodellen en beeldvormingen spiegelt zich aan volgzame gedachten in taal, vorm en stilte. Het geeft ons een kunstmatig gevoel van leven zonder het ware hart, leven dat uiteindelijk sterft.

De mens die voorbij de toegestane persoonlijkheid zijn oorsprongrijke kracht hervindt, verbindt zich met zijn echte eigen gedachten en dus met een groots en vredig gevoel voor samen leven zijn.
top
© 2020 Stichting Earth Matters